Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαλακό κέικ πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια μέλι
- 2 αυγά
- 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πορτοκάλι για ξύσμα και χυμό
- 100 γραμμάρια φλέηκς σοκολάτα ζαχαροπλαστικής 70% κακάο
- 1 πορτοκάλι για χυμό
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
Λιώστε το βούτυρο
Σε μπολ αναμείξτε
το αλεύρι με το μπέικιν
Σε άλλο μπολ
χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά με αυγοδάρτη -Προσθέστε την κρέμα
γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα πορτοκάλι
Αναμείξτε καλά,
χτυπήστε απαλά με τον αυγοδάρτη -Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν
Αναμείξτε ώσπου να
γίνει ένας χυλός, προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο με τα φλέηκς σοκολάτας
Ρίξτε τον χυλό σε
φόρμα σιλικόνης και ψήστε για 50 λεπτά
Ετοιμάστε το σιρόπι:
στίψτε το πορτοκάλι, φιλτράρετε τον χυμό, προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε
Μόλις ψηθεί το
κέηκ και ενώ είναι ακόμη ζεστό περιχύστε το σιρόπι πορτοκάλι
Αφήστε να κρυώσει
και ρίξτε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια αν θέλετε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου