Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κολοκύθια ογκρατέν
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό κολοκύθια χοντρά κομμένα ροδέλες
- 200 γρ ανθότυρο
- 150 γρ κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 1/2 ποτήρι γάλα
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι , λίγο αλάτι-πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με το 1/2 ποτήρι γάλα , αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο , την μπεσαμέλ και τέλος στρώνουμε και τις φέτες από το κασέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefoulis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου