Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σκαρτσοτσέτα ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο προς μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρο, ξεφλουδισμένες και χωρίς τους σπόρους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβας)
- 1 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ρίγανη ξερή
- ½ φλιτζ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
- ½ φλιτζ. τρίμματα φέτας
- ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
- ½ φλιτζ. τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- μια πρέζα φρέσκα ξύσματα μοσχοκάρυδου
- 2 μεγάλους κρόκους αβγών
- 1 κιλό μοσχαρίσιες κοτολέτες, χτυπημένες καλά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παρασκευάζουμε τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Ελαττώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς σιγανή και σιγοβράζουμε τη σάλτσα με την κατσαρόλα ανοιχτή για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να πήξει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τα τυριά, τα τρίμματα του ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (ανακατεύουμε καλά και τους κρόκους των αβγών).
Πασπαλίζουμε τις κοτολέτες με το αλάτι και το πιπέρι.
Επάνω σε κάθε κοτολέτα στρώνουμε 2 με 3 κουταλιές από τη γέμιση αφήνοντας λίγο χώρο στις άκρες.
Ακολουθώντας τη διεύθυνση των ινών του κρέατος, τυλίγουμε την κάθε κοτολέτα και την κλείνουμε με αρκετές οδοντογλυφίδες ή μικρά ξυλάκια από αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια, ή δυνατόν μεταλλικά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε τις τυλιγμένες κοτολέτες σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας τις κατά διαστήματα για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Μόλις τα ρολά ροδίσουν, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι, ελαττώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς σιγανή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 με 25 λεπτά, ώσπου να ψηθεί το κρέας τελείως και να μαλακώσει.
Η σκαρτσοτσέτα σερβίρεται καυτή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: sigmatv.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου