ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ........











 



1822  Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.

1833  Με Βασιλικό Διάταγμα που εκδίδεται από την Αντιβασιλεία του Όθωνος, καταργείται ο Στρατός των ατάκτων και συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.

1836  Ο κατασκευαστής όπλων Σάμιουελ Κολτ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο είδος όπλου, το περίστροφο (revolver).

1932  Ένας μετανάστης από την Αυστρία, ο Αδόλφος Χίτλερ, αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα για να θέσει υποψηφιότητα για καγκελάριος.

1956  Στο λόγο του «Για την προσωπολατρία και της συνέπειες της» ο Νικίτα Χρουτσόφ καταγγέλλει τη δράση του Ιωσήφ Στάλιν και ουσιαστικά αποκηρύσσει στη σταλινική περίοδο.

1964  Ο 22χρονος Κάσιους Κλέι, ο οποίος αργότερα θα ονομαστεί Μοχάμετ Άλι, κερδίζει με τεχνικό νοκ άουτ στον 6ο γύρο τον Σόνι Λίστον στο Μαϊάμι Μπιτς και ανακηρύσσεται για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών.

1973  3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτιρίου με συνθήματα κατά της χούντας.




ΠΗΓΗ. athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου