ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Φενεός - Επίσκεψη στην «Κορινθιακή Ελβετία»



Αν θέλετε να οργανώσετε μια κοντινή απόδραση από την Αθήνα, σε έναν προορισμό που θα σας ανταμείψει με την ομορφιά του φυσικού του τοπίου, τότε αξίζει να σκεφτείτε την ορεινή Κορινθία.

Μια από τις επιλογές σας εκεί είναι ο Φενεός. 

Μια πανέμορφη περιοχή της οποίας η μοναδικότητα οφείλεται στο μεγάλο οροπέδιο που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Ζήρεια και Χελμός, αλλά και στα γραφικά χωριά που θα συναντήσει κανείς εκεί. Αν ονειρεύεστε να απολαύσετε εικόνες σαν πίνακα ζωγραφικής και τοπία απείρου φυσικού κάλλους, τότε ψάχνετε στο σωστό σημείο. 

Ο Φενεός είναι μια περιοχή με σπουδαία ιστορική σημασία, γνωστή από τα αρχαία χρόνια, πράγμα που αποδεικνύουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Όσον αφορά τα τοπία που θα συναντήσει κανείς εκεί, μπορεί να καταλάβει γιατί πολλοί χαρακτηρίζουν την περιοχή «Κορινθιακή Ελβετία». 

Οι εικόνες της φύσης που θα δείτε παραπέμπουν -όπως λένε όσοι τις έχουν δει από κοντά- σε τοπία της Ελβετίας, με τη φύση να αποδεικνύει ότι είναι ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης.


Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι στεφανωμένο από πυκνά δασώδη βουνά, ενώ σε όλη του την έκταση θα δει κανείς παρθένα και αγνά μέρη που δεν έχουν επηρεαστεί πολύ από την ανθρώπινη δραστηριότητα. 

Τα χωριά του Φενεού που αξίζει να επισκεφτείτε όπως η Γκούρα, το Μάτι και τα υπόλοιπα, είναι απλωμένα περιμετρικά του οροπεδίου στους πρόποδες των Αροανίων Ορών δυτικά, του Σαϊτά νότια, του Μαυροβουνίου ανατολικά και της Ζήρειας βόρεια.

Στην πανέμορφη αυτή περιοχή αξίζει να γνωρίσετε επίσης και τη Λίμνη Δόξα, μια τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων. 

Το τοπίο θα σας μαγέψει και θα σας αποζημιώσει για το ταξίδι σας ως εκεί. Αυτό που κάνει την περιοχή του Φενεού δελεαστικό προορισμό, είναι και η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα.

Πηγαίνοντας, να ξέρετε ότι θα βρείτε οργανωμένα καταλύματα, αλλά κι όλα όσα χρειάζεται για μια σύντομη, αλλά αξέχαστη απόδραση, ακόμη και για Σαββατοκύριακο.








ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου