ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κόρινθος: Έκθεση για την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της πόλης


ΤΡΙΤΗ 11-6-2013

Έκθεση με τίτλο «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013», η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, διοργανώνει η εθελοντική ομάδα «Δίολκοι» στη δημοτική αγορά Κορίνθου.
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από πενήντα μελέτες φοιτητών, ιδιωτών αλλά και των δημόσιων φορέων της περιοχής, όπως του δήμου Κορινθίων, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Επιμελητήριου Κορινθίας και Εφορειών Αρχαιοτήτων κά.
Η διαδρομή της έκθεσης αυτής περνάει από την κληρονομιά της ανοικοδόμησης του '30 και τη διαχείρισή της, στα δημόσια κτίρια και τις προτάσεις συγκοινωνιακής επίλυσης των ζητημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, στους μεγάλους κενούς χώρους, στους εκτεταμένους αρχαιολογικούς και ταυτόχρονα τοπιακούς σχηματισμούς, στη διασπορά τους, αλλά και στα ίδια τα μνημεία και τις προτάσεις ανάδειξής τους, στις επεμβάσεις σε μνημεία και τοπία μαζί, στις τοπικές επιθυμίες ανάπλασης σε οικισμούς μέχρι και σε φουτουριστικές ιδέες. Το πλήθος και η ποικιλία των μελετών αποκαλύπτει ένα ευρύτατο πεδίο συζήτησης και διάδρασης μεταξύ κατοίκων και τοπικών φορέων, πράγμα που είναι ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τρεις θεματικές βραδιές συζητήσεων, στο αίθριο της αγοράς, για θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό του δημόσιου χώρου, την τέχνη και τον δημόσιο χώρο και τη διαχείριση του κορινθιακού τοπίου και των μνημείων.
Επιπλέον, στα πλαίσια της έκθεσης, ομάδες και συλλογικότητες της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από δράσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών παρεμβάσεων, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους, για την πόλη και τον δημόσιο χώρο μέσα από μια διαδικασία αλληλεπίδρασης με το σύνολο των πολιτών.


ΠΗΓΗ: http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου