ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για τον ΕΟΠΥΥ και τις νέες περικοπές


ΤΡΙΤΗ 18-6-2013

«Αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μιλά η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ και διογκωμένες δαπάνες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τη στιγμή που έχουν απομείνει ελάχιστες δημόσιες παροχές στους ασφαλισμένους του.

Η κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο προετοιμάζουν νέες περικοπές σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία και επιπλέον πληρωμές από τους λεηλατημένους μισθούς και συντάξεις. Προετοιμάζουν επιπλέον λουκέτα σε δημόσιες μονάδες υγείας και απολύσεις υγειονομικών.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ.

Τώρα απαιτείται ξεσηκωμός μέσα και έξω από τους χώρους υγείας, να διεκδικηθεί από το εργατικό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία η πλήρης κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με σύγχρονο εξοπλισμό και με δωρεάν παροχή των υπηρεσιών σε όλους χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία». 

ΠΗΓΗ.  http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου