ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έρχονται τα "εκπτωτικά" εισιτήρια συγκοινωνιών


ΚΥΡΙΑΚΗ 23-6-2013

Τι ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας για τα "εκπτωτικά" εισιτήρια - Ανταλλαγή χρησιμοποιημένων εισιτηρίων με εκπτώσεις σε εμπορικές επιχειρήσεις
Πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένων εισιτηρίων με εκπτώσεις σε εμπορικές επιχειρήσεις για τους επιβάτες που θα τα επιδεικνύουν σχεδιάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και εντάσσεται στην προσπάθεια του Οργανισμού αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης να ενισχύσει την πώληση εισιτηρίων μειώνοντας παράλληλα την εισιτηριοδιαφυγή.
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται από τον Οργανισμό είναι η παροχή έκπτωσης ύψους 10% σε προϊόντα ή υπηρεσίες με την επίδειξη δέκα χρησιμοποιημένων εισιτηρίων ΜΜΜ ή η μείωση της τελικής τιμής ορισμένων προϊόντων κατά 1 ευρώ ανά δέκα χρησιμοποιημένα εισιτήρια.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΑΣΑ η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα θα είναι ελεύθερη καθώς εντός του Ιουλίου θα δημοσιευθεί δημόσια ανοιχτή πρόσκληση των ενδιαφερόμενων εμπόρων, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με όποιο είδος έκπτωσης επιθυμούν.
Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει μέσω ενημερωτικών εκστρατειών, ενώ σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί σε σταθμούς και εκδοτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
Παράλληλα οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν μια μορφή έμμεσης διαφήμισης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Υπενθυμίζεται ότι για να αποφευχθεί η εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία, από τον Ιούλιο θα πραγματοποιείται η επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα
Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια θα επεκταθεί.
Θα πωλούνται επίσης εισιτήρια και μέσα στα λεωφορεία, τα οποία όμως θα είναι ακριβότερα και η αρχή θα γίνει από τον Ιούλιο. Το εισιτήριο που θα έχει προς πώληση ο οδηγός θα είναι το ενιαίο και μάλιστα στην τιμή του 1,5 ευρώ.
Τι θα ισχύσει από τον Ιούλιο
-Στελέχωση των εκδοτηρίων και των ομάδων ελέγχου κομίστρου, με στόχο οι ελεγκτές στα μέσα σταθερής τροχιάς να αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260
-Αύξηση του αριθμού των εκλεκτών της ΟΣΥ, ανεβάζοντας τον αριθμό των ελεγκτών σε 230 (εθελοντές και μόνιμοι)
-Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή πόρτα
-Επεκτείνονται οι λεωφορειολωρίδες και θα έχουν αστυνόμευση
-Ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής ακυρωμένου εισιτηρίου με εκπτώσεις σε καταστήματα κ.λ.π.

ΠΗΓΗ.  news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου