Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Έλληνες γιατρούς ζητά γαλλικός όμιλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2013

Ευκαιρίες απασχόλησης σε Έλληνες γιατρούς κάθε ειδικότητας προσφέρει ο όμιλος Vitalia ο οποίος διαθέτει 48 κλινικές σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας και απασχολεί συνολικά 2000 ειδικούς γιατρούς.
Ήδη κάποιοι Έλληνες γιατροί εργάζονται σε κλινικές του ομίλου στη Γαλλία, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ενώ παράλληλα παρέχει για τρεις μήνες πακέτο υποστήριξης μέχρι να βρουν σπίτι και να εγκατασταθούν.
Οι γιατροί υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον όμιλο, δηλαδή δεν έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, και μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο. Ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που εξετάζει και τις ιατρικές πράξεις που κάνει ένας γιατρός ο κύκλος εργασιών κυμαίνεται από 150.000-450.000 ευρώ ετησίως χωρίς τις κρατήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο 40%.
 
Η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών του ομίλου Vitalia, Συλβί Σαρλέ (Sylvie Charlet), σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα, ανέφερε ότι κάθε χρόνο αδειάζουν 100 θέσεις στις κλινικές του ομίλου λόγω συνταξιοδότησης των γιατρών. «Στη Γαλλία ο αριθμός των γιατρών που συνταξιοδοτούνται είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των γιατρών που ειδικεύονται, γιατί υπήρχε περιορισμός των θέσεων ειδίκευσης. Αυτό έχει ως συνέπεια την έλλειψη ειδικευμένων γιατρών», εξήγησε η κ Σαρλέ.

ΠΗΓΗ. tvxs