ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κ. Μητσοτάκης: Ζητά «άνεση χρόνου» για τις απολύσεις και τις αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο


ΤΕΤΑΡΤΗ  26-6-2013

Παράταση για την υλοποίηση του μέτρου της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα σχεδιάζει να ζητήσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από την τρόικα, η οποία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «Με την τρόικα θα συζητήσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα. Θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε εκείνη τη χρονική άνεση ώστε οι όποιες αλλαγές να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια».

Η «χρονική άνεση» που επιζητά ο Κ. Μητσοτάκης και τα δήθεν «αξιοκρατικά κριτήρια» που επικαλείται, εντάσσονται στην επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων, με στόχο η προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών και των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο να γίνει με λιγότερες αντιδράσεις.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τις 2.000 απολύσεις που ζητούσε η τρόικα μέχρι τον Ιούλη, με το κλείσιμο της ΕΡΤ και θα δείξει την αποφασιστικότητά της για επιτάχυνση των διαδικασιών «αξιολόγησης» δομών και προσωπικού, που θα οδηγήσουν στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε νέες απολύσεις.

Την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη, για όλες τις εκκρεμότητες του δημοσίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

ΠΗΓΗ.  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου