ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Καταργείται η πενθήμερη εργασία με τη "βούλα" του υπουργείου Εργασίας


ΣΑΒΒΑΤΟ 29-6-2013

Στον "αέρα" βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Εργασίας, καθώς καταργείται η πενθήμερη εργασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε όσους επαγγελματικούς χώρους δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση και έχει λήξει η μετενέργεια.
Η αρχή, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες (η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012) οι νεοπροσλαμβανόμενοι "στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία".
Δηλαδή, με απλά λόγια, αναφέρει "εφαρμόστε ατομικές συμβάσεις με εξαήμερο και αμοιβή τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους".
Συγκεκριμένα μετά τη λήξη της μετενέργειας οι μειώσεις υπολογίζονται πως κατά μέσο όρο μπορεί να φτάσουν στο 20%, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορούν να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, μια σειρά από μη μισθολογικά θέματα -π.χ. άδειες, εβδομαδιαία απασχόληση- μπορούν να αλλάξουν μέσα από ατομικές συμβάσεις.

ΠΗΓΗ. alfavita



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου