Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ - Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 5 καταστήματα της Θεσσαλονίκης

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-6-2013

Μαζική εξόρμηση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
Μαζική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, το Σάββατο

Δείτε βίντεο  από την απεργιακή κινητοποίηση σε ένα από τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης
Μαζική εξόρμηση - ενημέρωση πραγματοποιούν από το πρωί, σήμερα, έξω από το κατάστημα «Αρβανιτίδης» στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, καθώς το εν λόγω κατάστημα είναι ανοιχτό και την Κυριακή αφού βρίσκεται σε τουριστική περιοχή. Ενημερώνουν εργαζόμενους και καταναλωτές τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως απληρωσιά και απολύσεις όσο και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, οδηγώντας σε λουκέτο τους μικρούς εμπόρους αλλά και σε αύξηση των ωρών εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.

Μαζικότατη η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, το Σάββατο 

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 5 καταστήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου, με μεγάλη συμμετοχή, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», στο πλαίσιο νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε το πανελλαδικό τους σωματείο. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική σε 12 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και σε αυτό των Ιωαννίνων, ενώ στα υπόλοιπα υπήρξε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι, δηλώνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να μη συναινέσουν στην εξαθλίωσή τους για να σωθούν τα κέρδη του επιχειρηματία. Διεκδικούν: Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, ανάκληση των απολύσεων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων, επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης.

Το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ (δείτε video εδώ) και με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Αργότερα, βρέθηκαν στο κατάστημα στην Τούμπα (δείτε video εδώ), όπου οι εργαζόμενοι το πρωί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Τούμπας. Ως αργά το απόγευμα συνεχίζονταν ο αποκλεισμός του καταστήματος στην Τούμπα, ενώ στο χώρο έκφρασε την συμπαράστασή του στους απεργούς το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ (δείτε video εδώ)

Η εργοδοσία, τρομοκρατημένη από την πρωτόγνωρη συμμετοχή των εργαζομένων στην προηγούμενη απεργία, προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα τους με τρομοκρατία, απειλές, αλλά και μοιράζοντας διατακτικές έναντι των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

ΠΗΓΗ.  902