ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Πράσινο» από ΕΕ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Αυτοκινητόδρομους


ΤΡΙΤΗ 25-6-2013

Στην τελική ευθεία μπαίνουν η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ενώ μέσα στον Ιούλιο η ΕΕ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τις νέες συμβάσεις με τους παραχωρησιούχους για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους προκειμένου να κατατεθούν στην Βουλή ώστε να κυρωθούν.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παραδίδοντας το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στο νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «μετά από επίπονες και δύσκολες διαπραγματεύσεις είμαστε στην τελική ευθεία» για τα έργα στους αυτοκινητόδρομους.
Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ μέσα στο καλοκαίρι παραδίδονται οι επεκτάσεις του Μετρό: στα τέλη Ιουλίου προς το Ελληνικό και στα τέλη Σεπτεμβρίου προς Χαϊδάρι. «Έχουμε μπροστά μας μια εθνική προσπάθεια και δεν έχουν σημασία ούτε τα κόμματα ούτε τα πρόσωπα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα και αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη με χειροπιαστά αποτελέσματα», σημείωσε.
Στην εθνική προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί για χειροπιαστά αποτελέσματα αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι «έμπειρος υπουργός» και έχει θητεύσει «σε αρκετά υπουργεία αλλά αυτή η εποχή είναι δύσκολη και απαιτεί δεξιότητες από τους πολιτικούς και τη διοίκηση ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μετρήσιμους στόχους». «Καλούμαστε να απαντήσουμε στην πρόκληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να υπογράψουμε το νέο κοινωνικό Συμβόλαιο», προσέθεσε.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έβαλε δυο στοιχήματα, το ένα να αποδείξουν οι υπάλληλοι του υπουργείου ότι το κράτος δεν είναι φραγμός στην ανάπτυξη και το δεύτερο να βγάλουμε τη χώρα πιο γρήγορα από την κρίση.

ΠΗΓΗ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου