ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών για συμμετοχή σε έργα στον Πανευρωπαϊκό Άξονα 10 (σιδηροδρομικών και οδικών)


ΤΕΤΑΡΤΗ 26-6-2013

   Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε έργα υποδομών (σιδηροδρομικών και οδικών) στον Πανευρωπαϊκό Άξονα 10, στο έργο κατασκευής του μετρό, του αυτοκινητοδρόμου από το Βελιγράδι μέχρι το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου και άλλα έργα υποδομών, που θα υλοποιηθούν μέσω σχημάτων σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) εκδήλωσαν γαλλικές εταιρείες, στη διάρκεια εκδήλωσης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας (PKS).
Ο επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Γαλλίας - Σερβίας και του Κινήματος των Επιχειρήσεων της Γαλλίας (MEDEF) Τσαρλς Παραντί (Charles Paradis) δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι γαλλικές εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έργα που σχετίζονται με τα σιδηροδρομικά και οδικά τμήματα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10 και άλλα έργα υποδομών.
Αναφερόμενος στο έργο του μετρό, τόνισε πως η γαλλική εταιρεία Egis εκπόνησε μελέτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σχεδιασμού του έργου και αυτή την περίοδο αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τα οικονομικά θέματα του έργου.
Εκπρόσωποι της MEDEF της μεγαλύτερης ένωσης εργοδοτών της Γαλλίας και εκπρόσωποι περίπου είκοσι γαλλικών εταιρειών, επισκέπτονται τη Σερβία.
Από το 2000, γαλλικές εταιρείες επένδυσαν ποσό περίπου 800 εκατ. ευρώ στη Σερβία, δημιουργώντας περίπου 10.000 θέσεις εργασίας. Ογδόντα πέντε γαλλικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη Σερβία, μεταξύ των οποίων οι Michelin και Lafarge.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των γαλλικών εταιρειών στη Σερβία, που ολοκληρώνεται σήμερα, οργανώθηκε από τη MEDEF, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα 750.000 εταιρειών στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Στη γαλλική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των εταιρειών Almstrom, Antea Group, Bouyques Construction, Bureau Veritas, Consolis, EADS, Egis και Bouyques Batiment International.  

ΠΗΓΗ.  metaforespress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου