ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΤΣΜΕΔΕ - Κινητοποίηση μηχανικών για το Ασφαλιστικό την Πέμπτη 27 Ιούνη στις 9 π.μ.


ΚΥΡΙΑΚΗ  23-6-2013

Με σύνθημα «ανυποχώρητος αγώνας για την ασφάλιση», οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, το ΣΕΤΗΠ, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, καλούν τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους μηχανικούς σε μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ την Πέμπτη 27 Ιούνη στις 9 π.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εργασίας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων μηχανικών, με τις δραστικές αυξήσεις στις εισφορές που μεσοπρόθεσμα φθάνουν στο 100%, σημειώνοντας ότι «μπορεί τα ειδοποιητήρια με τις τρομακτικές αυξήσεις να πήραν δίμηνη παράταση εξόφλησης, έως τα τέλη του Ιούνη, όμως το χαράτσι του ΤΣΜΕΔΕ παραμένει και υπερβαίνει τα 5000 ευρώ ετησίως για ασφαλισμένους 8ετίας και σχεδόν τις 4000 ευρώ για ασφαλισμένους 5ετίας, την ίδια στιγμή που η ανεργία και η υποαπασχόληση θερίζουν,  ενώ η πληρωμή των ασφαλίστρων χωρίς τις αυξήσεις μέχρι τις 30/6, απλά σημαίνει χρέος προς το ταμείο του υπόλοιπου ποσού, χρέους που τελικά θα εισπραχθεί απ’ το κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφού η μετατροπή των χρεών προς τα ταμεία σε χρέη προς την εφορία είναι προ των πυλών».
 Συγχρόνως, η ανακοίνωση αναφέρεται στις μειώσεις συντάξεων, τη δραστική υποβάθμιση των παροχών υγείας, την νέα κλοπή 400 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής, ενώ επισημαίνεται πως «αιτία της επίθεσης είναι η ανταποδοτική λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος που οδηγεί σε αυξήσεις των εισφορών (γιατί αλλιώς "δεν βγαίνει" το Ταμείο).
 Οι τελευταίες αυξήσεις είναι συνέχεια της πολιτικής ΕΕ-άρχουσας τάξης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση που προωθήθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, με πληθώρα νόμων, ναυαρχίδα των οποίων ήταν, για το ΤΣΜΕΔΕ, ο ν.3518/2006. 
Βιώνουμε τη σκληρή πραγματικότητα του ανταποδοτικού Ταμείου-τραπεζίτη, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στο ΤΕΕ και στο πολιτικό και συνδικαλιστικό σύστημα, από τη σημερινή συγκυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, στήριξε και ως ηγεσία του ΤΕΕ υλοποίησε, την πολιτική της ανταποδοτικότητας με το ν.3518/2006».
Η ανακοίνωση καταλήγει «Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, με αφετηρία την παρεμπόδιση της εφαρμογής των άδικων μέτρων, προς τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο που βρίσκεται στη ρήξη με την εξουσία και την οικονομία των μονοπωλίων, σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ και διαγραφής του χρέους με λαϊκή εξουσία».
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6946799833, 6977911896 και στην ιστοσελίδα http://www.dpk.tee.gr.


ΠΗΓΗ.      902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου