ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η οικογένεια Στουρνάρα υπεράνω της διαφάνειας;


ΣΑΒΒΑΤΟ 22-6-2013


Αμφιλεγόμενη ανάθεση σε εταιρεία συμφερόντων ...οικογένειας Στουρνάρα και η πληρωμή στο ακέραιο Γερμανών εκβιαστών, την ώρα που ο ΥΠΟΙΚ δημιουργεί μία κοινωνία ...αναπτυσσόμενη!!!

Το "Newsbomb.gr" ήταν από τα ελάχιστα μέσα που ανέδειξε το μέγα σκάνδαλο πληρωμής των δύο «ακούρευτων» ομολόγων ξένου δικαίου, στη σκιά της κακόγουστης οπερέτας γύρω από την ΕΡΤ. Το ότι κάποιοι «επενδυτές» με έντονη οσμή εσωτερικής ενημέρωσης πενταπλασιάζουν τα χρήματα τους ρημάζοντας τον ελληνικό λαό, είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής ανηθικότητας.
Η «φωτογραφική» ανάθεση, όμως, έργου μισού εκατομμυρίου ευρώ σε σχήμα, όπου συμμετέχει η εταιρεία της συζύγου του κυρίου Στουρνάρα, είναι ο ορισμός της πρωτογενούς διαπλοκής μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματιών. Πολλώ δε, όταν η ίδια εταιρεία, έχει αποβληθεί από διαγωνισμό λόγω καταδικαστικής απόφασης για αξιόποινες πράξεις!
Πώς είναι δυνατόν ο κύριος Στουρνάρας να μην αντιλαμβάνεται ότι τη στιγμή που κόβεται δια της πολιτικής του το μεροκάματο από εκατομμύρια τίμιους εργαζόμενους, η φημολογούμενη σπουδή για τα έσοδα της οικογενείας του εξοργίζει κάθε Έλληνα πολίτη; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια απώλεια στοιχειώδους ευθιξίας απέναντι σε ένα λαό που υποφέρει, επειδή απλώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ που εξαρτούν την επιβίωση τους από κρατικές αποφάσεις συγκαλύπτουν τέτοιες πολιτικά ανήθικες ενέργειες;
Με την εταιρεία συμφερόντων συγγενικών προσώπων του Γιάννη Στουρνάρα, είχε ασχοληθεί παλαιότερα το Newsbomb, θέτοντας τα εύλογα ερωτήματα περί νόμιμου και ηθικού. Αυτό, όμως, αφορούσε στις περιπέτειες της οικογένειας Στουρνάρα στον ιδιωτικό τομέα. Όταν η ίδια εταιρεία «χτυπά» δουλειές από κρατικούς φορείς τη στιγμή που ο σύζυγος είναι υπερυπουργός, τότε η υπόθεση αποκτά θολή διάσταση σε μία εποχή που η διαφάνεια είναι το ζητούμενο. Ειδικά, όταν ακόμα και ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν την ευθιξία να αποκλείουν συμμετοχή σε διαγωνισμούς των συγγενών πρώτου βαθμού των εταιρειών τους.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Η ιστορία
Η εταιρία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ δραστηριοποιείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.α συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας μάλιστα το «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας», το οποίο από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 5 συναντήσεις έχοντας σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Στην εταιρεία Γενική Διευθύντρια είναι η κα Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του κύριου Στουρνάρα.
Σύμφωνα, όμως, με το υπ. αριθμόν 14903 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της 30ης Δεκεμβρίου του 2009 μέτοχοι της εταιρείας μετά την αγορά μεριδίων είναι η κ. Μυρτώ Στουρνάρα και η κ. Νεφέλη Στουρνάρα.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια
Εδώ υπάρχει και μια λεπτομέρεια. Σε έναν άλλο διαγωνισμό, στις 13 Ιουλίου 2012 με το έγγραφο της Α.Π. 7230, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, απορρίπτει και ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ ένα διαγωνισμό στην εταιρία, λόγω του ότι η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού διαπίστωσε την ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή.

Το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι εάν ο όρος αυτός υπήρχε και στις υπόλοιπες διακηρύξεις....
Όπως αυτή του ΕΟΦ την οποία κέρδισε η εταιρεία της οικογένειας Στουρνάρα. Την 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας υπογράφει την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 65260 απόφαση με την οποία κατακυρώνεται "το αποτέλεσμα του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου 'Εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πρόληψη της πολυφαρμακίας' στην ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., που κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών.
Ποιος έδωσε τη... «μάχη»!
Μάλιστα, σύμφωνα με την «Αυγή», υπήρχε έντονη φημολογία πως ο Γιάννης Τούντας έδωσε... σκληρή μάχη κόντρα σε δεκάδες στελέχη του ΕΟΦ, προκειμένου να καταφέρει το σχετικό έργο να δοθεί αντί... 1 εκατ. ευρώ!
Αφού, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετέθεσε την επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού σε άλλη θέση, επειδή η πρώτη αντιδρούσε σφόδρα στην υπέρογκη και ακατανόητη δαπάνη, και αφού συγκρούσθηκε για μήνες προκειμένου να πετύχει το στόχο του, ο Γιάννης Τούντας υποχρεώθηκε τελικά να «συμβιβασθεί» με τα 435.666 ευρώ... Αν αυτό όντως ευσταθεί, είναι σκανδαλώδες.
Ο διεθνής διαγωνισμός διενεργήθηκε και, ως εκ... θαύματος, ουδείς από τους συμμετέχοντες κατέθεσε ένσταση κατά της προκήρυξης, η οποία, όπως λέγεται, ήταν γραμμένη με τον πιο γενικόλογο και αόριστο τρόπο τον οποίο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί!
Προφανώς αυτός ήταν ο λόγος που μια εταιρεία με βεβαρυμένο παρελθόν, ήταν εκ των επιλαχόντων του πακέτου. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, ο Υπουργός Οικονομικών θα είχε την ευθύνη να ελέγξει τη ροή δημοσίου χρήματος. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, ο υπουργός οικονομικών θα έπρεπε να ήταν κόλαφος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Μόνο σε φεουδαρχικά καθεστώτα ο κλειδοκράτορας του χρηματοφυλακίου θα χαμογελούσε γνωρίζοντας ότι οι υπήκοοι ματώνουν, για να γεμίζουν οι αυλικοί το πουγγί τους.


ΠΗΓΗ: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου