ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Νέα διασυνοριακή γέφυρα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο

ΔΕΥΤΕΡΑ  24-6-2013

Στις 25 Ιουνίου 2013 αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ώστε να δρομολογηθεί και να μπει στην τελική ευθεία η νέα διασυνοριακή οδική γέφυρα στον ποταμό Έβρο «Κήποι - Ύψαλα».
Πρόκειται για ένα έργο υποδομής το οποίο προέκυψε από τη βούληση των δύο γειτονικών χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, να αναπτύξουν περαιτέρω σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μέσω της ανάπτυξης υποδομών των μεταφορών, αλλά και για να εξυπηρετηθούν καθημερινές ανάγκες μεταξύ των οποίων η αύξηση της κυκλοφορίας και η μείωση του χρόνου μετακίνησης στο συγκεκριμένο σημείο...
Η απόφαση για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης ελήφθη το 2004. Δύο χρόνια αργότερα υπογράφηκε στη Κωνσταντινούπολη σχετική διακρατική συμφωνία για την κατασκευή της δεύτερης, πλέον, διασυνοριακής οδικής γέφυρας στη συνοριακή δίοδο Κήποι - Ύψαλα. Το ελληνικό Κοινοβούλιο προέβη στην κύρωση της σχετικής συμφωνίας το 2007 και το τουρκικό Κοινοβούλιο το 2011, επισφραγίζοντας την πρόθεση των δύο χωρών για την κατασκευή του έργου.


ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου