ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σαμαράς-Βενιζέλος συζητούν και κοινή εκλογική κάθοδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-6-2013

      

Φαίνεται πως η συμφωνία μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου εκτείνεται πολύ πέραν της συνεργασίας τους για δικομματική (πλέον) κυβέρνηση, αφού προηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για μια «επικαιροποιημένη» προγραμματική συμφωνία και ακολουθήσει ο ανασχηματισμός.
Και πάρα πολλά θα κριθούν απ’ τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού τοπίου, μετά την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη απ’ την κυβέρνηση.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb επιμένουν ότι:
         Σαμαράς και Βενιζέλος φέρονται διατεθειμένοι να συνεργαστούν και εκλογικά, υπό προϋποθέσεις!
 Το σενάριο αυτό, πάντοτε υπό προϋποθέσεις, βολεύει και τους δυο.
Ο μεν Αντ. Σαμαράς ούτως ή άλλως έχει θέσει ως προτεραιότητα τη συγκρότηση  ενός φιλοευρωπαϊκού ευρέος σχηματισμού, που θα περιλαμβάνει δυνάμεις και προσωπικότητες απ’ τη δεξιά μέχρι και τις παρυφές της αριστεράς.
Αυτός ο σχηματισμός δεν θα είναι κατ’ ανάγκη ένα νέο κόμμα που θα αποτελεί τη μετεξέλιξη της Ν.Δ., όπως γράφεται και λέγεται.
Άλλωστε σε μια τέτοια μετεξέλιξη της Ν.Δ. αντιδρούν πολλά στελέχη της και οι του καραμανλικού στρατοπέδου.
Μπορεί όμως κάλλιστα νε είναι μια εκλογική σύμπραξη που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό θα καταστεί όχι απλά εφικτό αλλά αναγκαίο, αν όταν θα προκύψουν εκλογές ο Β. Βενιζέλος αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής ή να συρρικνωθεί σε απελπιστικό βαθμό.
Σε μια τέτοια περίπτωση διευκολύνονται εξελίξεις προς την κατεύθυνση μιας εκλογικής συνεργασίας μεταξύ των έως σχετικά πρόσφατα «άσπονδων»…
Τα παραπάνω μας επιβεβαίωσαν συνεργάτες και των δύο πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι μάλιστα απαντώντας σε ερώτημά μας για το πότε βλέπουν τις επόμενες εκλογές εξέφρασαν την εκτίμηση ότι:
         Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τον κάβο του Αρμαγεδώνα που έρχεται από φθινόπωρο!


ΠΗΓΗ:  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου