ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες πολίτες μπροστά στην ΕΡΤ - Μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Ραδιομέγαρο


ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2013

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο έξω από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί καλύπτει μία απόσταση από το Νομισματοκοπείο έως τη διασταύρωση του Σταυρού της Αγίας Παρασκευής.



Η λεωφόρος Μεσογείων όπως είναι λογικό έχει κλείσει, ενώ άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο, αφού ο όγκος του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύ μεγάλος.

Παράλληλα ομάδες περιφρούρησης της ΕΡΤ βρίσκονται μέσα και έξω από τον προαύλιο χώρο ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων ή ακόμα και φθοράς του υλικού της.
















Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Παρών και ο γγ της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το Ραδιομέγαρο, στο προαύλιο του οποίου ενώθηκαν με τους διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Μια εικόνα που δεν είχαμε ξαναδεί σε συγκεντρώσεις, τουλάχιστον από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα.

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός φιμώνει την ελεύθερη έκφραση

Ανάμεσα στα πλήθη κόσμου που έχουν κατακλύσει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, για πυροτέχνημα του πρωθυπουργού και για φόβο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρνει ακέραιη την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και κατάλυση της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε πως η απόφαση για την ΕΡΤ ήταν ένα πυροτέχνημα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να εκτονώσει το φιάσκο του success story, όμως «αυτό το πυροτέχνημα έσκασε μέσα στα ίδια του τα χέρια».

Αναφερόμενος στη στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ -τους χαρακτήρισε δεκανίκια- δήλωσε πως φοβούνται την κάλπη περισσότερο και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και υπεκφεύγουν.

Συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιεί και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης EBU. Δείτε εδώ live την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ



Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου