Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σασλίκ ...Το σουβλάκι του Καυκάσου
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο (κατά προτίμηση μπούτι)
- 500 γρ. κρεμμύδια
- 1 μπουκάλι δυνατό ξύδι από κρασί
- φύλλα δάφνης
- πιπέρι σε κόκκους
Προετοιμασία
Κόβουμε το κρέας σε κύβους μεγάλους (περ. 3 εκ. η κάθε πλευρά).
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα πλατύ δοχείο με καπάκι, τοποθετούμε μια σειρά κύβους κρέατος.
Πασπαλίζουμε από πάνω μια στρώση κρεμμύδι, δύο φύλλα δάφνης και μερικούς κόκκους πιπέρι.
Συνεχίζουμε με παρόμοιες στρώσεις κρέατος - κρεμμυδιού ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Αδειάζουμε μέσα στο δοχείο το ξύδι ώσπου να σκεπάσει όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα περνάμε σε σουβλάκια.
Αλείφουμε τα σουβλάκια με λάδι για να μην κολλήσουν και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο grill ή στο μαντέμι.
Σημειώσεις : Το πιάτο αυτό κατάγεται από τον Καύκασο αλλά μαγειρεύεται σε όλες τις πρώην Σοβιετικές χώρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. ellada-russia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου