Κιμαλιδικο Κωνσταντινοπολίτικο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλο μοσχαρισιο κιμα
- 400 γραμ κασερι κομμενο σε φετες
- 1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
- 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
- 1 φραντζολα ψωμι σε φετες ή ψωμι του τοστ
- 1/2 κιλο ντοματες κομμενες σε ροδελες
- 5 αυγα
- λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
- αλατι
- πιπερι
- κανελλα
- μοσχοκαρυδο
- λιγη ζαχαρη
- 2 φλυτσανια του καφε ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα, το κρεμμυδι,
το σκορδο, 1 φλυτζανι του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο
σε νερο ή κρασι, αλατι, πιπερι, κανελλα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.
Στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το
μειγμα του κιμα πανω στις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω
τις ντοματες.
Ριχνω λιγο αλατι, ζαχαρη και μοσχοκαρυδο, καλυπτω με κασερι, ολη την επιφανεια του φαγητου, χτυπαω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητοΑλατιζω και το ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180° C με αερα για 1 ωρα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. constantinoupoli.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου