Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Βελουτέ σούπα με τορτελίνια, τομάτα και βασιλικό
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεσία ψιλοκομμένα καρότα
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 κονσέρβες τοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 ζωμός λαχανικών
- φρέσκος βασιλικός (1/2 φλιτζάνι και έξτρα για το γαρνίρισμα)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλατι, πιπέρι
- 1 πακέτο τορτελίνια
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε καρότα και κρεμμύδι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ακόμη ένα λεπτό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον ζωμό, το βασιλικό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει κοιτάζοντας μήπως χρειάζεται λίγο νεράκι για να μη γίνει πολύ παχύρευστη η σούπα.
Ρίχνουμε τα τορτελίνια και αφήνουμε ακόμη 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ρίχνοντας βασιλικό και παρμεζάνα για γαρνίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου