Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κοτόπουλο, φιλέτο από μπούτι ή στήθος
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή δεντρολίβανοα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά και τα περνάμε από τη μηχανή του κιμά.
Τα σοτάρουμε χωρίς λάδι σε ένα τηγάνι για πέντε λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν.
Κάνουμε κιμά το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα αβγά, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη για τα μπιφτέκια στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
Πλάθουμε μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε βρέξει με το ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 15 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Είναι σημαντικό να ψηθούν καλά αφού το κοτόπουλο έχει τους γνωστούς κινδύνους της σαλμονέλας .
Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες κάτω από τις ντομάτες, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Τέλος, αλέθουμε στο multi μαζί με τον βασιλικό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mothersblog
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου