Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Channa Masala (Ινδική κόκκινη ρεβυθάδα)
ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. ρεβίθια
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. γκάραμ μασάλα (Ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
- 1/2 κ.σ. κύμινο
- 1/2 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου σπασμένοι
- 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- αλάτι κατά βούληση
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 120 ml νερό ή γάλα καρύδας
- 1 πράσινη τσίλι πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 30 ml χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπόλ το οποίο γεμίζουμε με νερό.
Αφήνουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν απο το προηγούμενο βράδυ.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
Στραγίζουμε τα ρεβύθια, τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το φύλλο της δάφνης και σωτάρουμε για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το τσίλι, το γκάραμ μασάλα και πιπέρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες,περίπου 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια που έχουμε μαγειρέψει και το νερό και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε τακτικά και φροντίζουμε ώστε το φαγητό μας να έχει υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό.
Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο το χυμό του λεμονιού και γαρνίρουμε με πιπεριές και φύλλα κόλιανδρου άν το επιθυμούμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου