ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ........
















622  Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που αργότερα θα ονομαστεί Μεδίνα. Αφορμή για την απόδραση του Μωάμεθ από την πόλη της Μέκκας στάθηκε η αποκήρυξη των ιδεών του από το νέο αρχηγό της δυναστείας των Κουρές, Αμπού Ζαλ. Η χρονιά θα αποτελέσει το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.

787  Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Σύνοδος συγκαλείται από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΣΤ' και τη μητέρα του, Αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία στη Νίκαια της Βιθυνίας, στο Ναό της Αγίας Σοφίας, κατόπιν αίτησης του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ταρασίου. Θα αποφασίσει την αναστύλωση των εικόνων καταδικάζοντας την Εικονομαχία και την ιδέα της σχηματοποίησης της αόρατης και άυλης Τριάδας

1664  Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1822  Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος (Ανατολική Στερεά Ελλάδα). Στη μεγαλοπρεπή τελετή οι αρχιερείς της Αθήνας και της Θήβας τον ζώνουν με το σπαθί του Ομέρ Βρυώνη.

1828  Ο Ιωάννης Καποδίστριας υπογράφει το ψήφισμα για την ίδρυση Γενικού Ταχυδρομείου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
1908  Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1915  Ορκίζεται στην Ελλάδα η φιλοβασιλική κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη, σε αντικατάσταση της κυβέρνησης Βενιζέλου που παραιτήθηκε.

1921  Καταργείται η Ύπατη Αρμοστεία στη Σμύρνη και μετονομάζεται σε Ελληνική Γενική Διοίκηση Μικρασίας.

1927  Ιδρύεται αυτόνομος οργανισμός διοίκησης του Λιμένα Πειραιώς, ο γνωστός ΟΛΠ.

2008  Η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αποπειράθηκε βομβιστική επίθεση στα γραφεία της SHELL στο Παλαιό Φάληρο.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου