Σουηδικά ψωμάκια κανέλλας
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 25 γρ μαγιά
- 75 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250ml γάλα
- μισή κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
- 31/2 κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση:
- 50γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- μισή κούπα ζάχαρη
- 4κ.γ. κανέλλα
Επίσης θα χρειαστείτε:
- 1 αυγό
- ζάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα.
Ζεσταίνουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανεκατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνείωντας όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.
Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. briefingnews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου