ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


         
                   Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

          ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ



ΥΛΙΚΑ
Γιαούρτι στραγγιστό – 1 κιλό Ζάχαρη – 1 φλυτζάνι του τσαγιού Αυγά – 5 τεμ. Baking powder – 1 τεμ. Φύλλο κρούστας – 1 πακέτο Ελαιόλαδο – 1 φλυτζάνι του τσαγιού Για το σιρόπι Ζάχαρη – 2 ποτήρια του νερού Νερό – 1 ποτήρι του νερού Βανίλιες – 2 τεμ. Φλούδα λεμονιού – από 1 λεμόνι

Πηγή: ThessalonikiPress.gr
Γιαούρτι στραγγιστό – 1 κιλό Ζάχαρη – 1 φλυτζάνι του τσαγιού Αυγά – 5 τεμ. Baking powder – 1 τεμ. Φύλλο κρούστας – 1 πακέτο Ελαιόλαδο – 1 φλυτζάνι του τσαγιού Για το σιρόπι Ζάχαρη – 2 ποτήρια του νερού Νερό – 1 ποτήρι του νερού Βανίλιες – 2 τεμ. Φλούδα λεμονιού – από 1 λεμόνι


  • Πηγή: ThessalonikiPress.gr
Γιαούρτι στραγγιστό – 1 κιλό Ζάχαρη – 1 φλυτζάνι του τσαγιού Αυγά – 5 τεμ. Baking powder – 1 τεμ. Φύλλο κρούστας – 1 πακέτο Ελαιόλαδο – 1 φλυτζάνι του τσαγιού Για το σιρόπι Ζάχαρη – 2 ποτήρια του νερού Νερό – 1 ποτήρι του νερού Βανίλιες – 2 τεμ. Φλούδα λεμονιού – από 1 λεμόνι

Πηγή: ThessalonikiPress.gr
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
  •  1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
  • 5 αυγά
  • 1  Baking powder 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 

Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2  βανίλιες 
  • φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί. 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Τα φύλλα τα ανοίγουμε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα ενδιάμεσα.
Μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. 

Βάζουμε να ψηθεί στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. 

Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά. 
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνουμε το σιρόπι  στο γαλακτομπούρεκο (το οποίο πρέπει να είναι κρύο). 

                                                                                                              


                                                                                                              
                                                                                                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Πηγή : chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου