Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Καζάν ντιμπί (Μικρασιάτικη συνταγή)
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
- 2 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 2 τεμ. βανίλια
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ρυζάλευρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την
άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά
για να λιώσει το ρυζάλευρο.
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην
φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
συνέχεια για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει.
Αλείφουμε ένα ταψί με
το βούτυρο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα το
οποίο πρέπει να απλωθεί πολύ καλά στο ταψί , το βάζουμε στον φούρνο
στους 200 βαθμούς στο κάτω μέρος του φούρνου για 25-30 λεπτά για να
γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150
βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε
από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε τριγωνικά και το
σερβίρουμε ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω. Ραντίζουμε με το
ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλό είναι το καζάν ντιπί να καταναλωθεί την ίδια μέρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. constantinoupoli.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου