Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σουτζουκάκια σμυρναίικα
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια
- 700 γρ. κιμά (ανάμεικτος)
- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βουτηγμένες σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
- 2 αβγά
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- λίγη κανέλα για το πλάσιμο και για τη σάλτσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- λάδι
- αλάτι
- λίγο κύμινο
- λίγο κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά, αφού ενώσουμε καλά τα υλικά με τους κιμάδες, να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Φροντίζουμε κάθε τόσο να ανοίγουμε το φούρνο και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου