ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ ΓΙΑ 25.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ



Η αντισυνταγματική πράξη της διαθεσιμότητας–απόλυσης επικυρώθηκε με χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που φέρει την υπογραφή του συνταγματολόγου και υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική πρακτική, αλλά βάλλει ευθέως κατά του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας των δήμων.

Κι αυτό γιατί προβλέπει ότι δεν απαιτείται η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρκεί η… απλή απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Με τον τρόπο αυτό καταργεί όλες τις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων διοικητικού προσωπικού που απασχολούνται με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Στα ασφαλιστικά ταμεία όπου διαπιστώνονται… τρύπες προσωπικού θα κατευθυνθούν όσοι εργάζονταν στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας οι οποίοι πλέον έχουν καταργηθεί…

Σύμφωνα με τη νέα ΠΝΠ μάλιστα η… τύχη αυτών των υπαλλήλων εναπόκειται στην κρίση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οποίος μπορεί κατά το δοκούν και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων να τους τοποθετεί όπου εκείνος θελήσει.

Η μόνη δέσμευση που έχει ο υπουργός είναι να τους μεταφέρει με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο ειδικότητα, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, ενώ ο υπάλληλος αυτός διατηρεί το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου