ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μαζικές αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων

    22 Δεκεμβρίου 2012
Μαζικές αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να αποχωρούν εξαιτίας του φόβου για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και υπάλληλοι ηλικίας 55 ετών σπεύδουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να αποχωρήσουν με σύνταξη. Εκτός όμως από τον φόβο των αλλαγών και η κυβέρνηση φαίνεται να φέρνει το πρόγραμμα της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης», όπως έχει «βαφτιστεί» αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό Αν. Μανιτάκη.
Το σχέδιο αυτό, θα «ωθήσει» πρόωρα στη σύνταξη, με την παροχή κινήτρων περίπου 40.000 δημοσίους υπαλλήλους και αφορά μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ,συμπληρώνουν 25 χρόνια, μέχρι και τις 31-12-2010.
Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα τους δοθεί η δυνατότητα να εξαγοράσουν μέχρι 3 πλασματικά χρόνια υπηρεσίας (στρατού, εκπαίδευσης κτλ.). Συζητείται η θεσμοθέτηση αντικινήτρων σε όσους δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα όπως η αύξηση του εργασιακού τους βίου κατά 1 ή 2 χρόνια.

Το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 3.000 - 3.500 ευρώ. Η καταβολή θα μπορεί να γίνει και σε δόσεις. Εκτιμάται η εισροή στο ασφαλιστικό ταμείο του Δημοσίου να είναι περίπου 120 εκ. ευρώ.
Εξαιρούνται από τον σχεδιασμό μεγάλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οι προϊστάμενοι διοικητικών μονάδων προκειμένου να μην απογυμνωθεί το Δημόσιο από ικανά και χρήσιμα στελέχη. Κατά κύριο λόγο το σχέδιο απευθύνεται σε υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι απέχουν από τη σύνταξη από 3-5 χρόνια, δεν πρόκειται να λάβουν θέση προϊσταμένου και δεν είναι ικανοποιητικά αποδοτικοί. 
                                                                                 
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου