ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δίπλα στα πεινασμένα παιδιά της Τανζανίας


Δίπλα στα πεινασμένα παιδιά της Τανζανίας
Καθημερινά συσσίτια από τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως «Έχουν ξεχάσει να χαμογελούν» λέει για τα παιδιά της Τανζανίας ο Μητροπολίτης Δημήτριος, τα οποία τα φετινά Χριστούγεννα θα λάβουν βοήθεια από τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

«Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να στηρίζουν το ιεραποστολικό μας έργο και οι προσφορές τους γίνονται σωτηρία για τα παιδιά μας», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως, ο οποίος στα οκτώ χρόνια της διακονίας του στην Τανζανία, έχει να επιδείξει ένα θεάρεστο έργο, αντάξιο του παλαίφατου Πατριαρχείου.

«Όλα αυτά τα χρόνια με τις ευλογίες και του Πατριάρχου μας, Θεόδωρου, αποπερατώθηκαν 165 έργα, ενώ περισσότεροι από 50.000 βαπτίσθηκαν Ορθόδοξοι», σημειώνει με ικανοποίηση ο καταγόμενος από το Σοχό Θεσσαλονίκης Μητροπολίτης Δημήτριος.

Στα χρόνια που πέρασαν έχουν αποπερατωθεί 30 ιεροί ναοί, 4 ιεραποστολικά κέντρα, 2 ορφανοτροφεία, 7 σχολεία και άλλες τόσες κλινικές, όπως και 2 ξενώνες και οικίες πολυτέκνων. Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της μη ύπαρξης καθαρού πόσιμου νερού, η Μητρόπολη χρηματοδότησε τα έργα για να ανοίξουν 74 πηγάδια και γεωτρήσεις, ενώ έχουν μοιραστεί πάνω από 100 αναπηρικά αμαξίδια.

«Συνεχίζουμε, παρ΄ όλες τις δυσκολίες, τα καθημερινά συσσίτια, μοιράζοντας 1.000 μερίδες, αλλά και τις 6.800 υποτροφίες που δίνουμε, ως Μητρόπολη, όπως και την οικοδόμηση ενός ακόμη ιερού ναού και μιας νέας κλινικής», σημειώνει ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και ευχαριστεί για τη στήριξη που παρέχεται στην ιεραποστολή στην Τανζανία, από την Ελλάδα και από τους Έλληνες.


ΠΗΓΗ:  http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου