ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΕ: Νέες απολύσεις και νέες προσλήψεις φθηνότερων εργαζομένων


 Τρίτη, 25/12/2012
Νέα μείωση του προσωπικού στον ΟΤΕ στο πλαίσιο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που θέλει επιχειρήσεις με εργαζόμενους φθηνούς, χωρίς μονιμότητα και με ανύπαρκτα δικαιώματα.
Περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι θα απολυθούν το επόμενο διάστημα, μέσω της εθελουσίας εξόδου.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοινώνει την πρόσληψη από το νέο έτος, 500 εργαζομένων με χαμηλότερους μισθούς, μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΟΤΕPlus.
Υπενθυμίζεται ότι για την κυβέρνηση, και τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες, η περίπτωση του ΟΤΕ αποτελούσε τη ναυαρχίδα της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Από το 2005 οπότε και απολύθηκαν 6.000 εργαζόμενοι με τη διαδικασία της εθελουσίας εξόδου, υπογράφηκε η κατάπτυστη συμφωνία (ΣΣΕ) μεταξύ ΟΜΕ και Διοίκησης ΟΤΕ με ολέθρια αποτελέσματα. Καταργήθηκε η μονιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα για τους νέους, επήλθε εντατικοποίηση της δουλειάς, ίσχυσε το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, υπογράφηκε νέα σύμβαση με μείωση μισθών 12%.
Οι προσλήψεις πλέον αφορούν εργαζόμενους με μισθούς πείνας των 586 και 511 ευρώ μικτά, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κερδοφορίας του ΟΤΕ και της θέσης του στον ανταγωνισμό με τις άλλες ιδιωτικές εταιρείες, μέσα από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Κι όλα αυτά, την ώρα που τα κέρδη της επιχείρησης αποτελούν πρόκληση. Στον τελευταίο ισολογισμό του, για το α' τρίμηνο του 2012, ο ΟΤΕ εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 306 εκατ. Ευρώ (από 30,2 εκατ. ευρώ πέρυσι), δηλαδή με 10πλάσιο ρυθμό ανόδου. Η φετινή κερδοφορία του είναι η μεγαλύτερη στην τελευταία 3ετία, εξέλιξη που έχει να κάνει και με τις μπίζνες στα γειτονικά κράτη.

ΠΗΓΗ: WWW.902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου