ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Εσωτερικές αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι προερχόμενοι από τις συνιστώσες φήνουν υπονοούμενα για τη γραμμή του κόμματος

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν στην Κουμουνδούρου οι διαφωνίες μεταξύ στελεχών και μάλιστα για σοβαρά θέματα. Το άδειασμα της Βουλευτού Ι. Γαϊτάνη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των διαφωνιών γύρω από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα όπως η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, το ευρώ, η Ε.Ε. κ.α.

Η υπόθεση μάλιστα της κας. Γαϊτάνη φέρνει στην επιφάνεια και τις διαφορές με τα στελέχη των πρώην πλέον συνιστωσών τα οποία παρά τις συνεχείς αναφορές Τσίπρα για την ανάγκη μιας ενιαίας γραμμής δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι πλέον είναι μέλη ενός κόμματος και όχι μιας ακόμη ομάδας στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μάλιστα οι προερχόμενοι από τις συνιστώσες δεν χάνουν την ευκαιρία να αφήνουν υπονοούμενα για τη γραμμή του κόμματος έτσι όπως αυτή εκφράζεται από κορυφαία στελέχη του πρώην Συνασπισμού κυρίως. Για παράδειγμα προ ημερών στο διαδίκτυο ανέβηκε κείμενο στελέχους της ομάδας Rproject.

Ενδεικτικά μόνο σταχυολογούμε από το κείμενο απόσπασμα που κάνει λόγο για «συγχορδία ομιλιών και συνεντεύξεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» αμέσως μετά το Συνέδριο, τα οποία θέτουν μια «νέα γραμμή» που αποτελεί «διασταλτική» ερμηνεία των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης.

Ο Συντάκτης του κειμένου αναφέρει ως παραδείγματα την ομιλία Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο «Βήμα», τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στην εφημερίδα "Κεφάλαιο" και τη συνέντευξη του Γιώργου Σταθάκη στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ.

Δεν παραλείπει μάλιστα να σχολιάσει και το ταξίδι Τσίπρα στη Λατινική Αμερική και τις αναφορές στο θετικό υπόδειγμα των «προοδευτικών κυβερνήσεων» της Αργεντινής και της Βραζιλίας. «Από πότε όμως η πολιτική του Λούλα και της σοσιαλφιλελεύθερης κυβέρνησής του είναι πρότυπο για το πώς μια προοδευτική κυβέρνηση θα αναστήσει τη χώρα;», αναρωτιέται ο άρθρογράφος.

Για να καταλήξει «και γιατί σε μια αναφορά στη Λατινική Αμερική δεν χωράει το πρότυπο της Βενεζουέλας;». Αντιδράσεις προκάλεσε και το άρθρο στην «Αυγή» του καθηγητή και μέλους της Κ.Ε. Σ. Λαπατσιώρα για την Κύπρο η οποία σύμφωνα με τον κ. Λαπατσιώρα «διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο Μνημόνιο».

Την επόμενη ημέρα το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είδε σε ιστοσελίδες του χώρου των συνιστωσών δημοσιεύματα επικριτικά για την «ευκολία με την οποία δέχεται την ανάγκη να ανακαιφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες της Κύπρου με κάθε κόστος» και τα οποία κατέληγαν στο ότι «αν αυτή είναι η ανένδοτη αντιμνημονιακή στρατηγική που έχουν στο μυαλό τους διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε φοβόμαστε πως το ενδεχόμενο μίας αριστερής κυβέρνησης κινδυνεύει πολύ σύντομα, να μετατραπεί σε αριστερή παρένθεση».

Αλλά και στην ιστοσελίδα iskra που συχνά φιλοξενούνται απόψεις του ρεύματος υπάρχει δημοσίευμα που σχολιάζει αρνητικά κείμενο του Δημ. Χρήστου (τον ονομάζει τακτικό αρθρογράφο της εφημερίδας) στην Αυγή στο οποίο ασκείται έντονη κριτική στην Iskra και στο «Αριστερό Ρεύμα». Στο εν λόγο κείμενο σημειώνεται χακτηριστικά πως «όσοι νομίζουν πως το 25% που έλαβε η ξεχωριστή λίστα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή που κατέθεσε το “Αριστερό Ρεύμα”, είναι αντίστοιχο του 27% των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, είναι βαθιά νυχτωμένοι και ανιστόρητοι».

Όλα αυτά λένε στελέχη της Κουμουνδούρου που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα «θα τα βρούμε σύντομα μπροστά μας». Το μεγαλύτερο λάθος λένε τα εν λόγο στελέχη είναι «υπό την πίεση της δημοσκοπικής ευφορίας να κρύβουμε τα προβλήματα αυτά κάτω από το χαλί». 
 Tετάρτη 19/12/2012
ΠΗΓΗ:  http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου