ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Φακέλωμα» στην κατανάλωση νερού, ρεύματος, τηλεφώνου


Ηλεκτρονική καταγραφή για όλες τις δαπάνες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών
Νέες φοροθηλιές πάνω στα διαλυμένα λαϊκά εισοδήματα στήνει η συγκυβέρνηση μέσα από την εφαρμογή νέου τύπου λεγόμενων αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης. Ενόψει της εφαρμογής του λεγόμενου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, που ετοιμάζονται να περάσουν σε επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, «τσεκάρουν» δαπάνες των νοικοκυριών που αφορούν στις καταναλώσεις νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί στη συνέχεια για την τεχνική διόγκωση του λαϊκού εισοδήματος και για την επιβολή αυξημένων φόρων και άλλων χαρατσιών.
Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εταιρείες ύδρευσης, τηλεφωνίας, ΔΕΗ, τράπεζες κ.ά.) να αποστείλουν, το συντομότερο δυνατό, τα ηλεκτρονικά αρχεία με τις δαπάνες και τα ζητούμενα στοιχεία για τον καθένα πελάτη τους. Η ψευδολογία, ο κυνισμός και η πρόκληση απέναντι στα βάσανα του λαού έχουν και συνέχεια. Επικαλούνται τον ...περιορισμό της φοροδιαφυγής, λες και τα κάθε είδους σαπρόφυτα, μονοπώλια, μεγαλομέτοχοι, επιχειρηματικοί όμιλοι θα έπεφταν στο «δόκανο» μέσα από τους λογαριασμούς του ...νερού ή ακόμη και από τις τραπεζικές καταθέσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν το ελεύθερο να διακινούνται στις τράπεζες της Ελβετίας, τους κάθε είδους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας.
Υπόχρεοι στην υποβολή ηλεκτρονικών αρχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες ύδρευσης, πιστωτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια, κλινικές των Ταμείων ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης κ.ά.
Ειδικότερα:
-- Οι πρώην ΔΕΚΟ (εταιρείες ύδρευσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ) και άλλοι πάροχοι διαβιβάζουν το ύψος της κατανάλωσης και της δαπάνης για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, μαζί με το ΑΦΜ του πελάτη τους.
-- Τα ασφαλιστικά ταμεία (κύρια και επικουρικά) διαβιβάζουν το περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές εισφορές σε αυτά (είτε μέσω εργοδοσίας είτε άμεσα από τους ασφαλισμένους) καθώς και για τις προαιρετικές εισφορές.
-- Οι τράπεζες τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλο στοιχείο που θεωρείται αναγκαίο στις διαδικασίες «ελέγχου και διασταύρωσης».
Οι αποδείξεις λιανικής
Τη συνέχιση του μέτρου της συλλογής αποδείξεων λιανικής για τις μικροαδαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών και για το 2013 ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ακόμη και με «μπλοκάκι» υποχρεώνονται να βρουν αποδείξεις λιανικής, αξίας στο 25% του μεγαλύτερου ποσού ανάμεσα στο πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα που θα προσδιοριστεί γι' αυτούς με βάση τις «αντικειμενικές δαπάνες» ή τα «τεκμήρια διαβίωσης»! Αν η συνολική αξία των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν είναι χαμηλότερη, τότε θα πληρώσουν ένα ακόμη πρόσθετο χαράτσι, αυτή τη φορά πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει». Αγνωστο για την ώρα είναι το ποσοστό με το οποίο θα το υπολογίζουν, αλλά θεωρείται πιθανό να φτάσει στο 22%, να εξομειωθεί με το συντελεστή που ισχύει για το πρώτο κλιμάκιο του φόρου για μισθωτούς - συνταξιούχους.

ΠΗΓΗ:  http://www.rizospastis.gr
 Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου