ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Υπουργείο Οικονομικών - Ο Μαυραγάνης καρατόμησε 165 στελέχη των ΔΟΥ


Με τη  νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» παρομοιάζεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη να «καρατομήσει» δεκάδες στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου, με το... σχέδιο να βρίσκεται από το πρωί σε πλήρη εξέλιξη.
Από το πρωί της Τετάρτης ο αρμόδιος υφυπουργός για τα έσοδα προχωρά στον «αποκεφαλισμό» 165 στελεχών των ελεγκτικών υπηρεσιών, με τους «αποκεφαλισθέντες» να αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχείρηση ξεκαθαρίσματος με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι νόμοι, ούτε καν τα συμβόλαια αποδοτικότητας που είχαν υπογράψει λίαν προσφάτως οι διευθυντές και υποδιευθυντές των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου.
Η αρμόδια διεύθυνση προσωπικού του υπουργείου μιλά για παράνομες αντικαταστάσεις ενώ οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για πογκρόμ και δημιουργία κομματικού μηχανισμού καθώς, όπως υποστηρίζουν, το 95% των νέων τοποθετήσεων αφορά στελέχη της ΔΑΚΕ.
Ορισμένοι μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο και αναφέρονται σε «προσωπικό μηχανισμό» του κ. Μαυραγάνη συνδυάζοντας και την πληροφορία που τον θέλει να αναλαμβάνει την μόνιμη θέση του γραμματέα εσόδων που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο, με 5ετή θητεία.
Όλα αυτά, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της πορείας των εσόδων και του σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής από τον υπουργό Οικονομικών στους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών θα επιδοθεί σε εκτεταμένες διασταυρώσεις, με τη συνδρομή των ξένων εμπειρογνωμόνων που ήδη βρίσκονται στην Αθήνα.
Από το γραφείο του υφυπουργού η απάντηση σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις είναι ότι η αντικατάσταση ήταν επιβεβλημένη καθώς οι απομακρύνσεις αφορούν στελέχη των οποίων οι επιδόσεις στην είσπραξη εσόδων ήταν επιεικώς απαράδεκτες.
Το «σχέδιο» του Μαυραγάνη
Συγκεκριμένα,η απόφαση Μαυραγάνη αφορά 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ καθώς και 58 τμηματάρχες. Πολλοί εξ αυτών μεταφέρονται ως απλοί υπάλληλοι σε εφορίες και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, η απόφαση του υφυπουργού είχε υπογραφεί πριν καν σταλούν τα στοιχεία αξιολόγησης, συμπληρώνοντας ότι οι αντικαταστάτες τους δεν τοποθετούνται στις θέσεις με κριτήρια αξιοκρατικά.
Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο που αναφέρει η πλευρά των εφοριακών, είναι πως ο πρώην διευθυντής του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνης Γιαννόπουλος θα αναλάβει επικεφαλής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου.
Παράλληλα, ο προϊστάμενος σχεδιασμού του ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνει προϊστάμενος της ΔΟΥ Γαλατσίου.
Ουδέν σχόλιο από Στουρνάρα
Από την οδό Νίκης, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, τηρείται «σιγή ασυρμάτου» για τις εξελίξεις, παραπέμποντας στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου εδρεύει το επιτελείο του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.

Πηγή:  iefimerida.gr http:
19.12.2012 18:51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου