ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Στο Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη στη Σύρο - Καρέ καρέ η ζωή του......




Το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη αποτυπώνει την καλλιτεχνική υπόσταση του νησιού μέσα από τις εξαιρετικές συλλογές του ομώνυμου συνθέτη.

Μια φωνή απόλυτα συνυφασμένη με το ρεμπέτικο τραγούδι κατάφερε να ταξιδέψει τον ελληνικό λαό στις ομορφιές της Σύρου με την αγαπημένη πλέον σε όλους Φραγκοσυριανή, δείχνοντας έτσι την αγάπη του για τον δικό του τόπο.


Ανταποδίδοντας την αγάπη τους στον αξεπέραστο αυτόν τραγουδοποιό, οι Συριανοί ίδρυσαν το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη σε ένα ανακαινισμένο, αλλά παλιό σπίτι στην καρδιά της Άνω Σύρου για να ταξιδέψουν για ακόμη μια φορά τους επισκέπτες, μέσα από τα μάτια και τη ζωή του πολυαγαπημένου αυτού ρεμπέτη, μέσα από δικές του φωτογραφίες, τα προσωπικά του αντικείμενα, τα χειρόγραφα κείμενα και τους στίχους. 



Όσοι βρεθούν στο μουσείο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ προς τιμήν του που προβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του μουσείου.

Τόσο η προτομή στην ομώνυμη Πλατεία του νησιού, όσο και το Μουσείο αποδίδουν φόρο τιμής στον «Πατριάρχη» του Ρεμπέτικου.

Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, Ανω Σύρος
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου