ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Duane Allman (1946 - 29 Οκτωβρίου 1971) - Αμερικανός κιθαρίστας, συνθέτης μουσικός και ιδρυτής της μπάντας Allman Brothers Band


Ο Duane Allman (1946-1971), στις 29 Οκτωβρίου 1971, άφηνε την τελευταία του πνοή ύστερα από δυστύχημα που είχε με την μηχανή του, μια Harley-Davidson Sportster, στο Macon της Georgia.

Το όνομά του έγινε θρύλος, τόσο λόγω της απρόσμενης απώλειάς του, αλλά κυρίως για την μοναδική τέχνη και τεχνική του.

Δύο χρόνια πριν, με τον επίσης εμπνευσμένο αδελφό του, ερμηνευτή, κιμπορτνίστα και τραγουδοποιό Gregg Allman και μια δυνατή παρέα, είχαν ιδρύσει στο Jacksonville της Florida, το συγκρότημα The Allman Brothers Band.

Η μπάντα με τα δύο της πρώτα άλμπουμ το 1969 και το 1970 γνώρισε πλατιά εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία και αμέσως μετά ακολούθησε η υπέρβαση-επανάσταση του ζωντανά ηχογραφημένου δίσκου At Fillmore East.

Κατά πολλούς ειδικούς ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών…

Τα τζαμαρίσματά των μουσικών με πρωτοπαλίκαρο των Duane Allman είναι χαρισματικά και ανεπανάληπτα. Μιλάμε για στιγμές μουσικής έκστασης, «διεστραμμένης» και απολαυστικής ευρηματικότητας.

Αυτά τα στοιχεία άλλωστε, έχρισαν και τον Duane Allman, τόσο την πορεία του με το συγκρότημα όσο και στην επίσης πολύ «γαλονάτη» session διαδρομή του, οριακό καλλιτέχνη.


ΒΙΝΤΕΟ.




ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. ogdoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου