Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΛΕΜΟΝΟΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 450 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
- ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΧΟΝΤΡΗ ΦΛΟΥΔΑ
- ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΗ ΦΛΟΥΔΑ
- 250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
- 1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
- 30 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
- 6 ΑΒΓΑ
- 1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
- 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
- 1 ΦΛ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
- 1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 750 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
- 400 ML ΝΕΡΟ
- 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
- ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
- ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, να στεγνώσει, στους 70 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το στεγνό φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με το χέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε την λεμονοπορτοκαλόπιτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες.
Το αφήνουμε να βράσει και μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού, τις φέτες πορτοκαλιού και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Βγάζουμε ζεστό το ταψί από το φούρνο, κόβουμε την λεμονοπορτοκαλόπιτα σε κομμάτια και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι.
Την αφήνουμε για 25-30 λεπτά, να απορροφήσει το σιρόπι, έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και αφού κρυώσει τη σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου