Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πικάντικες πατάτες γιαχνί στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ
- 6 μεγάλες πατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄-4΄, να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο.
Τέλος ρίχνουμε το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.
Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. argiro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου