ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ένωση Παθολόγων - Ώρα μηδέν για τον οικογενειακό ιατρό


                                         

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ώρα μηδέν για τον οικογενειακό ιατρό. Πρωτοφανής η συσπείρωση όλων των ιατρικών φορέων.




Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα γραφεία του, με τον κ. Ανδρέα Πάγκαλη αναπληρωτή γενικό γραμματέα και συντονιστή της ομάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Την περίοδο που η πολιτική του Υπουργείου Υγείας έχει αυξήσει την ανεργία και τη μετανάστευση του ιατρικού δυναμικού της χώρας, με τις αποφάσεις της, επιταχύνει και την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αγνοώντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στη δημόσια υγεία.

Οι Παθολόγοι αρνούμαστε κατά πλειοψηφία την ένταξη μας, τόσο στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού όσο και στη στελέχωση των ΤοΜΥ, καθώς θεωρούμε απαξιωτικές τις αμοιβές για τους γιατρούς, σ’ ένα θολό εργασιακό τοπίο.

Καταδικάζουμε ομόφωνα, μαζί με άλλες επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, το επαίσχυντο αυτό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που απαξιώνει το σύνολο του ιατρικού προσωπικού της χώρας και εξαναγκάζει τον έλληνα ασθενή, σε φθηνές και υποβαθμισμένες, υπηρεσίες υγείας. 



Δηλώνουμε πως από τους 3.000 αυτοαπασχολούμενους Παθολόγους, η συντριπτική πλειοψηφία αρνείται να εισαχθεί σε ένα σύστημα που μας εξαναγκάζει μόνο σε υποχρεώσεις χωρίς το παραμικρό δικαίωμα, εργασιακό, επιστημονικό ή προσωπικό.

Ο προβλεπόμενος μέγιστος πληθυσμός ευθύνης των 2.250 ασθενών για κάθε γιατρό είναι πέρα από κάθε διεθνή επιστημονική πρακτική και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών ιατρικών λαθών.

Η λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού ιατρού στα ιδιωτικά μας ιατρεία είναι απαγορευτική, διότι εκτός από την ληστρική φοροεπιδρομή, τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές και τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα που αυξήθηκαν από τις πολιτικές των τελευταίων ετών, θα επιφορτιστούμε με σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που θα μας μετατρέψει σε εταιρείες γραμματειακής υποστήριξης και διεκπεραίωσης υπηρεσιών υγείας.

Το ήδη υπάρχον δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που καλύπτεται από ιδιώτες ιατρούς σε όλο τον αστικό ιστό της χώρα είναι λειτουργικό. Σίγουρα χρειάζεται αναβάθμιση και διορθωτικές κινήσεις ώστε να περιοριστούν ορισμένες δαπάνες και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά όχι κατάργηση όπως προωθούν οι κυβερνώντες. 


Δεν χρειάζεται να αντιγράφουμε ξεπερασμένα συστήματα άλλων χωρών που θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία όλων των Ελλήνων.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε, να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για την Π.Φ.Υ. που ιδεοληπτικά οραματίζονται. 


Ως η Ένωση με τους περισσότερους ειδικευμένους ιατρούς στη χώρα, θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρεπή άσκηση της ειδικότητας μας, προκειμένου να επιβιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας στους ασθενείς μας.

               Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματεύς

          Ευάγγελος Τούλης                                                 Σόλων Κωτούλας 





ΠΗΓΗ. newsnowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου