ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Γίνεται να απεξαρτηθείς; Ναι, απαντούν ηχηρά ο Χρήστος και ο Αντώνης

Από την επανένταξη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κοιτούν τη ζωή με όρεξη και όνειρα 

 
Αντι διακηρύξεων, ανάγνωση στατιστικών, αναλύσεις ειδικών, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ο υπεύθυνος του προγράμματος Σωτήρης Μπουντής επέλεξε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να έρθει στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας με τον Χρήστο και τον Αντώνη…



Και έπραξε άριστα, επειδή οι ακροατές και εμείς μαζί τους είδαμε και ακούσαμε από τα χείλη δύο νέων ανθρώπων ότι ΓΙΝΕΤΑΙ να απεξαρτηθείς από τα ναρκωτικά. 

Αρκεί να ζητήσεις βοήθεια, αρκεί να απευθυνθείς εκεί που πρέπει και ας μην το πολυπιστεύεις…

Ο Χρήστος, 34 ετών, έφτασε στην Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα, πριν από 4 χρόνια.

«Ήμουν χάλια, όταν πήγα στην ΕΞΟΔΟ, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα τα καταφέρω. Όμως κάτι έπρεπε να κάνω. Είπα να δοκιμάσω. Τους πρώτους 4-5 μήνες ό,τι έβλεπα να γίνεται στο πρόγραμμα, έλεγα πως εγώ δεν πρόκειται να το καταφέρω. Σιγά-σιγά και με επώδυνο τρόπο, ένα βήμα τη φορά, ένιωθα όλο και πιο δυνατός. 


Τελείωσα το Λύκειο μέσα στην ΕΞΟΔΟ, με μαθήματα και καθηγητές εκεί, και με εξετάσεις στο τέλος όπως όλοι οι μαθητές κανονικά σε κανονικό Λύκειο! Το έβγαλα με 14! Και είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτό! Σήμερα εργάζομαι, μένω μόνος μου, συντηρώ τον εαυτό μου και αγαπώ τη ζωή!»

Ο Χρήστος, μάλιστα, συνεχίζει τις σπουδές του, στην κομμωτική. Και όση ώρα μιλά, το πρόσωπό του φωτίζεται και λάμπει ολόκληρος!

Ο Αντώνης, 40 ετών, κοιτάζοντας πίσω, βλέπει τα χαμένα χρόνια. Όμως βλέποντας μπροστά ονειρεύεται. Μια καριέρα ως νοσηλευτής, μια οικογένεια, παιδιά.

«Είχα φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Είχα χάσει τα πάντα. Στην ΕΞΟΔΟ ήρθα πρώτα αντιμέτωπος με τον εαυτό μου. 
Έμαθα να τον αγαπώ, να του δίνω αξία και να τον φροντίζω. Σήμερα, νοιάζομαι και για τους γύρω μου. Θέλω να προσφέρω. Ίσως γι΄αυτό επέλεξα να σπουδάσω νοσηλευτική. Είναι δύσκολο να απεξαρτηθείς, όμως δεν είναι αδύνατο. 

Εγώ τα κατάφερα και νιώθω ευγνωμοσύνη γι΄αυτό. Και θέλω να το φωνάξω αυτό, να το ακούσουν και άλλα παιδιά. Που νομίζουν ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Στους γονείς που νομίζουν ίσως ότι το παιχνίδι έχει χαθεί. Δεν είναι έτσι. ΓΙΝΕΤΑΙ.»

Ο Σωτήρης Μπουντής, υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, είπε πόσο σπουδαίο είναι το οικογενειακό περιβάλλον, ο γονέας, ο σύντροφος, ο συγγενής που θα το πάρει πάνω του και θα δεσμευτεί απέναντι στο εξαρτημένο άτομο ότι το πιστεύει πως γίνεται να απεξαρτηθεί. 

Και προσηλώνεται σε αυτό, και έρχεται ο ίδιος στο πρόγραμμα και παρακολουθεί, πριν ακόμη φτάσει στο πρόγραμμα ο ίδιος ο εξαρτημένος.

Και κάλεσε όποιον το έχει το ανάγκη να καλέσει στην ΕΞΟΔΟ και να ενημερωθεί.
Οι γονείς, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι μπορούν να καλούν στο 2410-237811


Τα εθισμένα στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ και στον τζόγο άτομα μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2410-254597


Τα γραφεία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ λειτουργούν στην οδό Κύπρου 103 στη Λάρισα.


Το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι «στεγνό», δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται υποκατάστατα ή φάρμακα και είναι δωρεάν για όλους.




ΠΗΓΗ. ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου