ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σε αναστολή λειτουργίας τα ταξιδιωτικά γραφεία Airtickets και Travelplanet 24 - Αγωνία για τους 180 εργαζόμενους


 


Σε αναστολή λειτουργίας οδηγούνται τα γνωστά ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά γραφεία Airtickets και Travelplanet 24 ιδιοκτησίας του ομίλου Tripsta εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος.


Η οικονομική κατάρρευση της εταιρείας οφείλεται στην αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν σε χρέη της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες για εισιτήρια που είχε εκδώσει. 

Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιπλέον άνοιγμα ύψους 30-35 εκατ. ευρώ στην αγορά της Γερμανίας, από εισιτήρια που είχαν εκδοθεί μέσω του παραρτήματος που διατηρεί η Tripsta στη συγκεκριμένη αγορά, ενώ η οφειλή της εταιρείας μόνο προς τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa φέρεται να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, φέρονται να είχαν εντοπίσει καθυστερημένα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η εταιρεία και για αυτό, τον τελευταίο καιρό, της επέτρεπαν να εκδίδει δικά τους εισιτήρια μόνο με μετρητά.

Οι συνολικά 180 εργαζόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τερματισμό των συμβάσεών τους, αλλά θα παραμείνουν στο πόστο της εξυπηρέτησης πελατών έως και τα τέλη Ιουλίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εταιρείας.



ΠΗΓΗ. e-thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου