ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Μέχρι 26 Ιούλη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

 



Την παράταση έως τις Πέμπτη 26 Ιουλίου για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 



Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:

Σε παράταση της φετινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα:
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεκτίμησης των γεγονότων ότι εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές με το νέο έντυπο Ε3, ότι το σύστημα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων άνοιξε περίπου δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι και ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Σημειώνεται ότι για τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα, τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες εφαρμόζεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί ότι το παρόν έχουν υποβληθεί μόλις 3.884.054 από τις συνολικά 6,2 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1. 

Με τα δεδομένα αυτά, θα έπρεπε να υποβληθούν 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις σε λιγότερο από μια εβδομάδα ή σχεδόν 400.000 δηλώσεις την ημέρα, όταν εδώ και 2 μήνες δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 165.916 σε μία μόνη ημέρα.


ΠΗΓΗ. ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου