ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Μπρατισλάβα - Το στολίδι στις όχθες του Δούναβη



Χτισμένη στα νοτιοδυτικά σύνορα της Σλοβακίας, η Μπρατισλάβα αποτελεί έναν ανερχόμενο ευρωπαϊκό προορισμό και πρωτεύουσα της χώρας.
Η κουλτουριάρικη αυτή πόλη διοργανώνει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ και είναι ιδανική για ρομαντικές βόλτες.

Αποτελούσε την πόλη της στέψης για τους βασιλιάδες επομένως σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος.

Οι διάφορες εθνικότητες και θρησκείες που έζησαν και ζουν έχουν επηρεάσει ποικιλοτρόπως την αρχιτεκτονική της πόλης με τα γοτθικά κτίρια να συνυπάρχουν με τα μοντέρνα.

Η Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και μεσαιωνικούς πύργους. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το πέτρινο παλιό δημαρχείο που στεγάζει σήμερα το μουσείο της πόλης.

Ακόμη, εντυπωσιάζουν ο γοτθικός Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου και το μεγαλόπρεπο κάστρο της Μπρατισλάβα που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.
Το Εθνικό Θέατρο της Σλοβακίας που χτίστηκε το 1886 κατά την διάρκεια της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας και η Πύλη του Μιχαήλ αξίζουν σίγουρα την προσοχή του επισκέπτη.

Στον εμπορικό δρόμο Obchodná ulica βρίσκονται πολλά καταστήματα, καφέ και γραφικά ρεστοράν.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου