Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χονδρομενούδελο
ΥΛΙΚΑ
- 5-6 φρέσκες , ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 5 φωλιές χονδρό φιδέ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 10-12 κ.σ. λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Φέτα χοντροτριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κρεμμύδι με τον τρίφτη του κρεμμυδιού και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι , σε δυνατή φωτιά για να “τσιγαριστεί”.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις τριμμένες ντομάτες , 4 μεγάλα ποτήρια νερό , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να πάρουν βράση .
Όταν αρχίσει ο βρασμός , σπάμε το φιδέ με τα χέρια μας και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα .
Ανακατεύουμε συνεχώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια , μαγειρεύοντας το φαγητό για 15-20 λεπτά ώστε να πετύχουμε μια πηχτή , μελωμένη ντοματόσουπα .
Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε στο πιάτο μας , αν θέλουμε , τριμμένη φέτα η οποία λιώνει και κάνει τη σούπα αυτή ακόμα πιο απολαυστική και μπόλικο πιπεράκι…
Αν δε μας αρέσει τόσο πηχτή , αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. ilialive.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου