Σήμα κατατεθέν του νησιού, η παραλία Μυλοπότας. Πρασινογάλαζα διάφανα νερά, μπαρ, άμμος, θαλάσσια σπορ, καφέ, ποτά, συνθέτουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. 


Στην αντίπερα όχθη, ξεπροβάλλει μια Χώρα γραφική, ιδανική για τους ερωτευμένους. Φτάστε μέχρι την Παναγία Γκρεμιώτισσα, στην άκρη του ενετικού κάστρου, απολαύστε τη θεά με τα σπιτάκια αμφιθεατρικά χτισμένα, τις εκκλησίες στις πλαγιές. 

Κυκλαδίτικα ασπρισμένα σοκάκια, λουλούδια στις αυλές, μυρωδιές από τον φούρνο, κρυφτό στις στοές, γυναίκες στις πεζούλες με το εργόχειρο στο χέρι μαγεύουν. 


Απολαύστε την απίστευτη θέα από τον τάφο του Ομήρου, στα ερείπια ενός ελληνιστικού πύργου και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Παναγία την Παλαιοκαστρίτισσα που βρίσκεται στο κάστρο του 16ου αιώνα. 

Η Φραγκοκκλησιά, κοντά στο δημοτικό σχολείο της Χώρας, είναι η μοναδική καθολική εκκλησία της Ίου, που βρίσκεται εκεί από τον 14ο αιώνα, ενώ το θέατρο του Οδυσσέα Ελύτη αποτελεί ένα εκπληκτικό θέατρο 1.100 θέσεων, χτισμένο σύμφωνα με αρχαιοελληνικά πρότυπα. 




ΠΗΓΗ. reader.gr