ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Σίντρα - Ένα παραμυθένιο ταξίδι



Μια τουριστική πόλη της Πορτογαλίας και όχι άδικα με πολλούς από τους επισκέπτες να την χαρακτηρίζουν παραμυθένια. Τα ρομαντικά κτίρια με την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα ίσως βοηθούν σε αυτό με την πόλη αυτή να είναι στον Κατάλογο της Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Πολλοί εκδρομείς που βρίσκονται στη Λισαβόνα την επισκέπτονται καθώς βρίσκεται μόλις 45 λεπτά με το τρένο από αυτήν. 

Palácio Nacional de Sintra, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δείτε φτάνοντας στην όμορφη πόλη της Πορτογαλίας με το Palácio Nacional de Sintra να είναι το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι στην Πορτογαλία. 

Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, και είναι μέρος του πολιτιστικού τοπίου της Σίντρα, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Palácio Nacional da Pena είναι επίσης ένα εθνικό μνημείο κι ένα από τα στολίδια της Πορτογαλίας. 

Το παλάτι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την πόλη της Sintra και κατά τη διάρκεια μιας μέρας με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί να δει κανείς εύκολα τη Λισαβόνα και ένα μεγάλο μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της. 

Το Castelo dos Mouros επίσης είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο επίσης στην κορυφή των λόφων με μια εκπληκτική, πανοραμική θέα που προκαλεί δέος. 

Υπάρχουν λεωφορεία που κάνουν διάφορες περιηγήσεις στην περιοχή και στα αξιοθέατα οπότε κάντε μια καλή έρευνα με το ποια θέλετε να δείτε για να αποφασίσετε πώς θα κινηθείτε.



Το δάσος Parque da Pena αποτελεί από μόνο του ένα στολίδι της περιοχής, γεμάτο με τροπικά δέντρα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης είναι τα έντονα και διαφορετικά χρώματα στα ρομαντικά κτίρια που μοιάζουν βγαλμένα από σελίδες παραμυθιού. 

Αξίζει να περπατήσει κανείς στα στενά και παρόλο που οι περισσότεροι κάνουν μονοήμερη εκδρομή από τη Λισαβόνα αξίζει αν βρεθείτε στην Πορτογαλία να αφιερώσετε στη Σίντρα ένα σαββατοκύριακο.

 Θα σας αφήσει μοναδικές αναμνήσεις και θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Φυσικά θα βρείτε καταλύματα που να ταιριάζουν στα γούστα σας και εστιατόρια για να απολαύσετε ψάρι και ντόπιο κρασί…





ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου