ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ


                             Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

    ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ του Καπετάνιου και της Αγγελικής








ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 φρέσκο γαύρο
  • χοντό αλάτι
  • ξίδι
  • καλαμποκέλαιο
  • μαιντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα κεφάλια (τραβηχτά), καθαρίζουμε την κοιλιά και τα πλένουμε.

Τα σουρώνουμε καλά.


Σε γυάλινο μπολ βάζουμε: 
1 στρώση γαύρο, χοντρό αλάτι απο πάνω. 
Συνεχίζουμε με τις στρώσεις έως ότου καλυφθούν όλα τα ψάρια με αλάτι.

Με κλειστό το μπολ, τ' αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.


Μετά τα καθαρίζουμε καλά από το αλάτι, τ' ανοίγουμε στα δύο, βγάζουμε το ψαροκόκαλο, τα τοποθετούμε πάλι σε στρώσεις στο μπολ και ρίχνουμε ξίδι μέχρι να σκεπαστούν.

Τα βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο .


Τα βγάζουμε, αφαιρούμε το ξίδι, προσθέτουμε καλαμποκέλαιο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό. Είναι ετοιμα να συνοδεύσουν ουζάκι ή τσίπουρο


                                                                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου