ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ομορφες Ελληνικές λίμνες




Από τις απέραντες υδάτινες οάσεις της Μακεδονίας μέχρι τις λιλιπούτειες γαλαζοπράσινες λίμνες της Μεσσηνίας που κρύβονται μέσα στην πυκνή βλάστηση και μας προκαλούν για τις πρώτες τολμηρές βουτιές, η Ελλάδα συμπυκνώνει την γαλήνια φυσιολατρική της γοητεία στις πανέμορφες γωνιές της. 


 Κερκίνη 


Στα πόδια του όρους Μπέλλες, χάρη στο φράγμα του Στρυμώνα, η βόρεια Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για την ομορφότερη ίσως τεχνητή λίμνη της χώρας, έναν υδροβιότοπο μεγάλης σημασίας και σπάνιας γοητείας. 
Τα μικρά παρόχθια χωριουδάκια, τα ανθισμένα νούφαρα, οι βαρκούλες και οι νεροβούβαλοι που ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις καλαμιές, οι εναλλακτικές δραστηριότητες και οι ντόπιες νοστιμιές καθιστούν την Κερκίνη ένα μωσαϊκό φυσιολατρικής ομορφιάς, η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη την άνοιξη.


 Πρέσπες 


Δεκαεπτά μικροί παραδοσιακοί οικισμοί «φωλιάζουν» γύρω από τις δύο μεγαλύτερες και ομορφότερες λίμνες της χώρας, τις οποίες μοιραζόμαστε με τους γείτονές μας, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. 
Στις διαδρομές που ενώνουν αυτά τα χωριουδάκια, θα απολαύσετε το μεγαλείο της φύσης, όπως απλώνεται μέσα στα πυκνά δάση και θα νιώσετε πολύ μακριά από οτιδήποτε αστικό, θορυβώδες ή αγχωτικό. 


 Λίμνη Καστοριάς 


Η ομορφιά και η γαλήνια αίσθηση της φυσιολατρικής απόδρασης συνδυάζεται ιδανικά με τις ανέσεις και τις επιλογές διασκέδασης και διαμονής της πόλης, στην «βυζαντινή αρχόντισσα» της δυτικής Μακεδονίας. 



 Λίμνη Πλαστήρα 


Παρόχθιες διαδρομές… "λουκούμια" για τους λάτρεις της πεζοπορίας, εναλλακτικές δραστηριότητες και hobbies που καλύπτουν κάθε γούστο, όμορφες καταπράσινες εκτάσεις για χουζούρι πλάι στη λίμνη και 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα υδάτινης ομορφιάς μας περιμένουν στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας. 


 Πολυλίμνιο 


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε λίμνες στη συσκευασία ενός πανέμορφου, παρθένου μέρους μας προσφέρει η περιοχή του Πολυλίμνιου στη Μεσσήνη, στην πιο δροσερή επιλογή για… λιμνίσια απόδραση κάτω από το αυλάκι. Πρόκειται για ένα «σύμπλεγμα» λιμνών στην περιοχή της Μεσσήνης, μεταξύ Καλαμάτας και Πύλου, κοντά στο χωριό Χαραυγή. 




ΠΗΓΗ. in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου